Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület:

a Hegyvidék értékeinek megőrzéséért


"Az ember nem élhet csak emberek között,
Szüksége van a fák társadalmára.
Földet, áldott termőföldet csak a fák gyártanak neki.
Nap ellen, eső ellen csak a lombok védik."


/Lénárd Sándor: Egy nap a láthatatlan házban/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Híreink:

Rendőrség által kőrözött személy elfogása járőr szolgálat közben
November 12.-én este került sor a Szent János kórház területén egy rendőrséggel közös járőrözésre. Az akcióban az egyesület négy polgárőre, és két rendőr vett részt. Az akció alatt sikerült a rendőröknek letartóztatni egy körözés alatt álló személyt, polgárőreink aktívan támogatták a hatósági személyek munkáját, ennek eredménye a sikeres akció.


Élőhelykezelés a Normafán és egy új Madár odú telep létrehozása
November 14.-én szombaton Iskolai Közösségi Szolgálat keretében diákokkal közösen élőhelykezelést végzünk a Normafánál. Szakemberünk részt vesz a kaszálásban is (a DINPI természetvédelmi őrszolgálat és a Normafa Park szakmai útmutatásával - helyszín megjelölése) az új motoros kaszánkkal és a védett gyepekről gyűjtjük össze kézi erővel (gereblyével) a lekaszált füvet a diákok bevonásával. Nagyon fontos, hogy a kaszálásokat, a lekaszált fű begyűjtését a természetvédelmi szempontok figyelembevételével végezzük.


Az ónos eső katasztrófa után megritkult az odvas fák száma a Normafa környékén. A Normafa Park Intézménnyel közösen egy új madár odútelep kialakítását kezdjük meg szombaton. Tavasszal egy lakossági akció keretében önkéntesek és Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítő diákok segítségével elkészült 30 db b típusú madárodú, ezeket fogjuk kihelyezni most. A jövőben tervezzük a telep bővítését is.


Elektronikai hulladék gyűjtés
A Pagony utcai élelmiszerbolt mellett 8 órától 12 óráig november 14.-én szombaton a kerületi lakosok leadhatják az elektronikai hulladékot (rossz TV, stb.) Polgárőreink segítenek a program lebonyolításában.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

{THEMEDISCLAIMER}